Drumul vinului

Moldova este bine cunoscuta în piața mondială datorită vinurilor autohtone, care sunt de calitate inferioară ca si vinuri din Franta si Italia. Viță de vie a fost cultivată pe acest teren inca in timpurile regatului dac.

În Moldova există un număr mare de vinarii, cunoscute si vestite in Uniunea Europeana si chiar in Statele Unite si America de Sud. Este vorba despre Cricova, Purcari, Chateau Vartely și Mileștii Mici.

Cricova este cunoscuta pentru cramele sale de vin, care sunt considerate cele mai mari din lume. Lungimea totală a tunelelor, unde sunt butoaie de vin, este mai mare de 100 km. Turistii sunt învățați să înțeleagă vinul, sunt organizati curse de somelieri. Inca acolo se demostreaza frumoasele sali de Cricova, unde puteți gusta, de asemenea, cele mai renumite vinuri din crama.

Purcari, Chateau Vartely, Mileștii Mici organizeaza excursii similare cu propriile sale facilitati. Veti arata întotdeauna viile, locuri unde vinul este produs, cât și lectii despre cele mai populare vinuri din vinariile și legendele lor.

Ezio-Palace organizează la cerere excursii pentru oaspeții nostri.

Mai multe informații puteți afla prin telefon: 022 281 817