Manastirile din Moldova

In Moldova sunt situate foarte multi mănăstiri și biserici, care sunt interesante pentru turisti. Toate mănăstirile și complexe monastice din Moldova sunt deschise pentru public.

Va oferim organizarea excursiilor la vestita mănăstirea Căpriana, construita în anul 1429. Complexul mănăstiresc este un exemplu tipic de arhitectura religioasă a Moldovei cu facilitatile sale in stil național.

Manastirea Saharna are un farmec deosebit – este săpată în stâncă pe partea de sus a unei bănci al Nistrului. Această mănăstire datează din 1459. Potrivit legendei, într-una din chiliile manastirii a fost pusa amprenta Fecioarei Maria – sute de pelerini vin in fiecare an la mănăstire pentru a aduce un omagiu la altar.

Un alt complex interesant arhitectural este mănăstirea Suruceni, construita în secolul al XVIII-lea. Acolo este situata atragerea turistica principala din acest complex – biserica roza. O culoare non-specifica le conferă tuf roz, livrat special pentru manastire din Armenia. În această mănăstire sunt pastrate, de asemenea, două vechi icoane ortodoxe “Binecuvântarea Mântuitorului” și “Fecioarei Maria din Suruceni”.

Ezio-Palace organizează la cerere excursii pentru oaspeții nostri.

Mai multe informații puteți afla prin telefon: 022 281 817